Nu var det dags igen!

Hej på er stackare som följer bloggen!

Nu var det allt för länge sedan jag publicerade någonting (igen). Jag är verkligen hopplös, haha. Men nu ska jag försöka ta tag i bloggen igen och faktiskt sköta om den. Den har ju funnits vid min sida nu i säkert 10 år vid det här laget och jag är inte redo att släppa den. Så jag har bestämt mig för att ta nya krafttag och försöka väcka liv i den här nu igen. (Vi får se hur länge det engagemanget varar denna gången, haha).

Men jag har skapat en del sen senast så tänkte publicera alla de verk jag gjort senaste månaderna och på samma gång då berätta lite om varje verk i egna separata inlägg. Dom kommer inte alltid publiceras i kronologisk ordning utan dom kommer blandas upp lite.

Jag kämpar dock emellanåt med att finna inspiration, men försöker göra bilder utan krav bara för att hålla igång motoriken.

Hoppas ni ser fram emot att få följa återuppväckelsen av min blogg, och känn er välkomna att kommentera och diskutera i bloggen. Jag ser gärna att även ni som läser vill engagera er och samtala. 🙂

Som en uppfräschning så har jag nu äntligen bytt bild på headern i bloggen.

Till denna:

Så vad passar då inte bättre än att den bilden får bli den första som jag berättar lite om.

Till att börja med så är detta en fotomanipulation.

Här är länken till ursprungsfotot som använts i manipulationen: UGGLA

Och då har jag helt enkelt i photoshop försök skapa en mer grunge-aktig look. Gjort den liksom mer scratchy. Sedan har jag över det hela gett den en canvas effekt.

Idén till bilden minns jag inte längre vart det kom ifrån. Men tror jag var inspirerad från någon på Youtube som hade gjort någon sorts grunge manipulation och jag ville då helt enkelt testa att försöka göra något liknande. 🙂

Utöver det så finns det inte så mycket mer att säga om manipulationen. Det finns ingen djupare tanke bakom mer än att det är roligt att testa nya saker och försöka experimentera med olika medier för konsten. Allt man skapar och gör behöver inte ha en djup mening eller historia bakom sig. Det ska först och främst vara kul att skapa och lära sig. 🙂

Men det här var nog allt för mig för denna gången. Vågar inte ännu säga när nästa blogginlägg kommer då jag ännu inte bestämt hur ofta jag ska blogga, så det blir mycket att jag får prova mig fram för att se vilka intervaller som passar mig bäst för att det ska bli hållbart. Men det kommer iaf inte dröja flera månader igen, det kan jag iaf lova, haha.

Men tills nästa gång så hoppas jag att ni har det fint där ute!

Och jag vill gärna uppmana er, om ni själva håller på med fotomanipulationer så får ni JÄTTEGÄRNA länka till/publicera eran bild här nere i kommentarerna så att jag kan få se, och andra också som läser kan få se och bli inspirerade av vad man kan hitta på för roliga manipulationer. Och alla kunskapsnivåer får såklart visa om ni vill, spelar ingen roll om du är nybörjare eller expert. Det är bara kul att få se variation. 🙂 Och om jag ser något jag verkligen gillar så kanske ni får ett inlägg i bloggen, så glöm inte att skriva med ifall ni tillåter mig att återpublicera eran bild i ett blogginlägg eller inte, så att jag inte råkar göra någon arg. 

Ha det så bra!

//Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: